martes, 19 de mayo de 2015

Cafe de flore kino pavasaris

Iš pirmo žvilgsnio dvi nesusijusias meilės ir išsiskyrimo istorijas sujungia džiazo albumo „Cafe de Flore“ melodija. Šiandieniame Monrealyje populiarus didžėjus Antuanas neseniai nutraukė santuoką ir glaudžiasi naujos mylimosios glėbyje. Jau senai buvau taip sujaudintas filmo“, - išgirdau žiūrovo žodžius iškart po „Café de Flore” seanso „Kino pavasaryje“. Prisipažinsiu – jaudinanti drama sukrėtė ir mane. Café de Flore“, „Dalaso klubas“, „Laukinė“ karaliavo ankstesnių „Ki­no pa­­­vasarių“ populiariausių filmų sąrašuose. „Bū­tent todėl „Praradimas“ ir buvo pasirinktas festivalio uždarymo filmu. Manau, rinkdami atidarymo filmą, Kino Pavasario komanda ryžosi avantiūrai.

Prieš tai buvę „Mamytė“, „Sugarman“, „Cafe de Flore“ buvo jei ne visi puikūs tai bent žiūrimi.

Café de Flore - Kino pavasaris

Tarptautinis kino festivalis KINO PAVASARIS 2016UŽDARYMO FILMASAprašymasNiujorkietis bankininkas Deivisas Mičelas (Jake Gyllenhaal) gyvena nerūpestingai ir mėgaujasi sėkme. Vieną dieną avarijoje žūsta jo žmona Julija ir Deivisas tarsi pabunda iš sapno.

Cafe de flore kino pavasaris

Pirmą kartą „Kino pavasaris“ vienu metu, balandžio 1–14 d., vyks penkiuose miestuose. Kino pavasaris“ pirmą kartą vienu metu vyksta ne tik sostinėje, bet ir Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose bei Panevėžyje. Kviečiame šių miestų žiūrovus drąsiai eiti į „Kino pavasario“ filmus ir išsirinkti savo mėgstamiausius. Oskarams“ nominuotas Jeano Marco Vallée („Café de Flore“) „Dalaso klubas“ („Dallas Buyers Club“), ir Davido Gordono Greeno „Džo“ („Joe“).

Tačiau siūlyčiau atkreipti dėmesį ir į dokumentininko Bruno Oliviero vaidybinio kino debiutą „Žmogiškasis faktorius“ („La variabile umana“). Filmas neturi nieko bendro su paskutiniu Holivudo klasiko Otto Premingerio to paties pavadinimo kūriniu, nors taip pat – kriminalinė drama.

Cafe de flore kino pavasaris

Praradimas - Kino pavasaris

Kino pavasaris“ pagerbė geriausius Lietuvos kino kūrėjus. Į Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos remiamą 20-ojo festivalio apdovanojimų ceremoniją suplūdo garsūs kino režisieriai, aktoriai ir kiti festivalio svečiai.

No hay comentarios:

Publicar un comentario